marjakrons

Olikohan Kinky Boots liian ylenpalttinen?

  • Nämä leidit ilmestyvät lavalle syksyn mittaan.
Nyt he koristivat Kinky Botts -musikaalin ensi-iltaa Helsingin Kaupunginteatterissa 30.8.
    Nämä leidit ilmestyvät lavalle syksyn mittaan. Nyt he koristivat Kinky Botts -musikaalin ensi-iltaa Helsingin Kaupunginteatterissa 30.8.

 

Ylenpalttinen Kinky Boots - vai oliko se liian ylenpalttinen?

Olipa kerran lukiolaispoika Lauri Mikkola. Hän halusi palavasti muusikoksi, musiikintekijäksi ja laulajaksi. Tuli Voice on Finlandia, Uuden Musiikin Kilpailua  ja satoja esiintymisiä eri orkesterien, myös oman, kanssa Hangosta Lappiin. Mutta lopullinen läpimurto puuttui.

Musikaali veti puoleensa, ja briteistä oppinsa hakenut Samuel Harjanne  nappasi Laurin kymmenien tarjokkaiden joukosta päärooliin Helsingin Kaupunginteatteriin musikaalin Kinky Boots. Harjanne onnistui sekä pääosavalinnassa että ohjauksessa. Mikkolan transu tai drag queen Lola on luonnonvoima erilaisuuden ja ennakkoluulottomuuden kunniaksi. On taitoa ja ääntä. Tuskin tarvitsee paljoa aukkareita (koelaluluja) enää murehtia, kuten tähän asti…

Musikaali kertoo konkurssin partaalla horjuneesta newcastlelaisesta kenkätehtaasta, joka pelastui drag-materiaalilla, josta oli kova kysyntä eli juuri niillä Kinky Bootseilla.

Mukana on suuri osa kaupunginteatterin henkilökunnasta ja lisäksi huipputaitavia laulavia ja tanssivia avustajia. Musikaalin on säveltänyt ja sanoittanut alun perin poptähti Cindy Lauper, ja sujuvasta suomennoksesta ovat huolehtineen teatterinjohtaja Kari Arffman ja Hanna Kaila. Elämystä rikastaa William Ivesin valosuunnittelu ja Peter Ahlqvistin lavastus.

Kinky Boots on alun perin elokuva, mutta istuu hyvin musiikkinäyttämölle. Suomessa sitä ei ole tätä ennen nähty, mutta suuressa maailmassa se on kerännyt Tony-, Grammy- ja Olivier-palkinnot.

Näyttämöllä on rivakkaa menoa, plyymiä , höyheniä,  glitteriä ja rokkia ihan ylenpalttisesti. Toisen päärooleista, tavis-Charlien hoitaa hienosti Petrus Kähkönen. Miehen viimeinen soolo, muistaakseni Sielukas mies, nosti karvat pystyyn ja toi vedet silmiin. Mestarillista, vaikka orkesteri teki parhaansa ylittääkseen solistin. Yhtä hyvin onnistui Turusta lainattu Anna Victoria Eriksson. Ja tietysti koko ensemble.

Hauska yksityiskohta:  ensi-iltaan oli haalittu viidakkopuhelimella suomalaisia Drag Queen –esiintyjiä toinen toistaan upeammissa asuissa, meikeissä ja peruukeissa. He käyskentelivät yleisön joukossa luontevasti. (Oma suosikkini oli tietysti Pola Ivankan valmentama Leidit lavalla. Syksyllä on luvassa kiertue ja teatteriesiintymisiä. Kyllä nämä tytöt Katri-Helenan, Paulan, Lean ja Marionin päihittävät, ainakin hauskuudessa.) Ensi-illan suosionosoitukset Kinky Boots -esiintyjille olivat huimat, mutta kukkasatoa ei nähty., kuten ennen vanhaan oli tapana todeta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat