marjakrons

Elvis elää Lahdessa

Elvis elää Lahdessa. Wanha Rouva on tuskin koskaan liian vanha, kun Elvis tulee puheeksi. Elvishän olisi, jos elää olisi saanut, vielä pari vuotta Jörn Donneria nuorempi, eli ihan fanitusiässä. ( Katsokaa vaikka iki-ihana Rakkautta ja Anarkiaa -mainos, jossa JD, siis zei dii, joraa Chisun kanssa Chuck Berryn tahtiin.)

Siksi oli pakko nähdä Joe di Pietron romanttinen musikaali Love Me Tender, kun siihen nyt Lahdessa oli mahdollisuus.

En tiedä kuinka pitkälle sana- ja säveltarkasti Broadway-musikaalin formaattia on jouduttu Lahdessa noudattamaan, mutta ei se ainakaan pahaksi ole. Ilkka Laasosen ohjaus oli päätähuimaavan reipas, Kapuna pyörineen Antti Vauramon orkesterin soitanto jäljitteli hyvin alkuperäisiä hittejä ja koreografi Johanna Keinäsen liikunta oli melko pitkälle Elviksenaikaista ja laadullisesti paljon parempaa kuin anno dazumal.

Esiintyjät, niin omat kuin vierailijatkin, lauloivat lähes poikkeuksetta hienosti. Vaikka kyllä Elvis-friikkiä otti päähän, kun joistakin kappaleista esitettiin vain lyhennelmiä ja monet soolonumerotkin liennytettiin kuorolauluiksi. Olisin kuunnellut esimerkiksi Annamaria Karhulahtea ja Anni Kajosta paljon pitempään. Veikkaan, että ainakin pikkujouluaikaan ensemble saa veivata kappaleita alusta loppuun eri puolilla Lahtea.

Roolitus siis toimi, eikä mitään vikaa ollut Joel Mäkisessäkään, päähenkilössä, joka tuli sotkemaan tiukkisten hallitseman pikkukaupungin elämän. Mäkisen karisma ja fysiikka kestivät ylivoimaisen, lähes kolmituntisen esityksen. Ei hänen vikansa ole, että vain Elviksellä oli se oikea Pelvis.

Ja nyt tuleekin se, mikä Wanhalle Rouvalle oli näyttämöllä täysipainoisinta: kerrankin musikaali, johon oli hauskasti sotkettu Shakespearen elementtejä eli hupaisia kommelluksia, lemmenluritusta ja ihmiskohtaloiden suloinen kudelma.

Lavastus (Pekka Korpiniitty) toimi hyvin, eli kyllä musikaali oli ihan mukavaa seurattavaa koko kansalle, oli Elviksen ystävä tai ei. Todelliset Elvis-friikit voisivat kyllä mennä esimerkiksi ensi perjantaina Helsingissä Storyvilleen, jossa Lahden ensi-iltaan tullut Jussi Raittinen lupasi panna parastaan, myös Elviksen suhteen. Sitä paitsi pappa laulaa laulut kokonaan, alusta loppuun, Ja joskus kadenssitkin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat