marjakrons

Wanha Rouva avasi PRIDE-hypen

  • Pola Ivankasta, alias Mika Tepsasta, on miestä moneen: teatteriin, muusikoksi, laulajaksi ja opettajaksi-
    Pola Ivankasta, alias Mika Tepsasta, on miestä moneen: teatteriin, muusikoksi, laulajaksi ja opettajaksi-

Se on sitten taas PRIDE-viikko menossa. Sen kunniaksi Wanha Rouva kävi katsastamassa Pola Ivankan ja NikoLan konsertin Teatteri Kapsäkissä. Eli teema oli Drag Queen, konsertin nimenä Sama nainen.  Säestäjän toimi suvereeni pianisti Mikko Mattila.

Polla Ivanka alkaa nykyään olla tunnetumpi Mika Tepsana,  näyttelijänä, showmiehenä ja laulajana kuin Drag Queen -maineestaan. Itse muistan hänet jo Kahdesta Kanasta jostain 1990-luvun puolivälistä, jolloin otin Polasta elämäni valokuvan. Sitä ei kuitenkaan tiimissä kelpuutettu päätoimittamani lehden kanteen, ”kun se nyt on vähän semmoinen poika”.  No, sisäsivuille kuitenkin, ja komeasti. Onneksi ajat ovat muuttuneet.

Paula Koivuniemen, Katri-Helenan ja Lea Lavenin jalanjäljissä Pola kyllä kyntää edelleen. Ja mitä enemmän Shirley Bassey on esillä, sen parempi kuulijan kannalta. Tepsa osaa yhdistää dramaattisesti äänen ja tulkinnan. NikoLa on hyvällä tiellä siihen.

Konserttihan oli tavallaan myös taiteilija Mika Tepsan oppilaskonsertti: toinen esiintyjä NikoLa nimittää Tepsaa ”laulukummikseen”, joka viimein sai NikoLan irtautumaan playbackeista, 12 vuoden uran jälkeen.  Illan yllätysvieras oli Mika Tepsan tuore nuori oppilas Luka Tienhaara, jossa on aineksia vaikka mihin. Kun noita kolmea katseli ja kuunteli lavalla plyymeissään ja helminauhoissaan, oltiin enää askeleen päässä ”Kolmen Tenorin” parodiasta. Menestystä uralle!

Salintäyteinen yleisö villiintyi, kun kuningattaret panivat parastaan. Kyllä huomasi, kuka on opettaja ja kuka oppilas. Itse vaikutuin siitä, että drag-esiintymistä voi ja pitää tosissaan opettaa. Tepsan omat laulunopettajaopinnot jatkuvat vielä jonkin aikaa Kööpenhaminassa ja osan ajasta vie Teakin aikuiskoulutus ja esiintyminen kesäteatterissa, tänä kesänä Sappeella. Sinne!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset