marjakrons

Määki Turus: Fingerporia ja luokkakokousta

Taas oli asiaa Turkuun. Ja paljon. Ensin alkuun Turun Seniorinorssien vuotuinen kesäkonsertti Naantalin Musiikkijuhlilla. Maanmainio toiminnanjohtaja Tiina Tunturi, itsekin seniorinorssi,  oli järjestänyt meille mukavan iltapäivähetken Kaivohuoneelle. Mari Palo lauloi muutaman ooppertunnarin ja hienoja tangoja. Häntä säesti maan parhaista sellisteistä koottu sekstetti. Ja Naaantalin aurinko paistoi.

Sen jälkeen oli pakko päästä Kailon saareen katsomaan Emma-teatterin Fingerpori-näytelmää. Nyt oli uhkana Fingerporin kuntaliitos ja Heimo Vesana riehui ihana Pertti Sveholm. Linda Wiklund, Tom Petäjä ja Miska Kaukonen hoitivat kymmenet roolinsa hienosti, kaikkensa kaiketi antaen ja hikeä pyyhkien. Katsomo oli täpötäysi ja ulvoi naurusta pitkin iltaa. Itse kyllä ulvoin kivusta, kun en selkävammaisena ollut muistanut varautua Emman kivikoviin penkkeihin, jotka on tarkoitettu siis suoraselkäisille varsinaissuomalaisille.

Jussi Helminen teki jokunen vuosi sitten jäähyväisnäytännökseen Espoon Kaupunginteatteriin oman Fingerporinsa, jossa oli taattua pikkujoulukamaa, mutta kuitenkin Jarlan henki tallella. Naantalissakin mentiin kohtaus kerrallaan ja jokaisen kohtauksen tietysti piti naurattaa ja sen se teki. Rivoudethan ovat hauskoja, jos ovat. Emma tekee varmasti hyvää pohjaa syksyllä avautuvan upouuden kaupunginteatterin kassavirtaan. Aika yllättävää, että Fingerpori oli näin mahtavasti yhteisöllinen kokemus, kun itse mieltää sen yksinään hymistelyksi sanomalehden ja aamukaffeen äärellä.

- - -

Seuraavana Turun-päivänäni oli vuorossa luokkakokous, 1967 kirjoittanut Norssin 8 B. Eli mitäs me riemuylioppilaat! Kukaan ei ollut miksikään muuttunut eli 70 on uusi 50. Kuvaa tai nimiä en tähän yhteyteen sijoita, kun joukossa on incognito-henkilöitä, tekevät yhteiskunnalle edelleen tärkeitä palveluksia.

Kokoontumispaikka oli ravintola Roster, jossa ruoka oli mainiota. Täytyy toivoa, että luokkatoverit innostuisivat menemään myös 5.12. järjestettäviin lakkiaisiin Varissuon Norssin ja näkisivät omin silmin upea, uudistetun koulurakennuksen, jossa kouluampujiakin voi paeta luokkahuoneista ainakin kahta tietä

Viime kevään lakkiaiset oli puheineen, musiikkiesityksineen ja riemylioppilasesittelyineen sen verran juhlava tilaisuus Olin käenpoikasena mukana A-luokkalaisten riveissä, vaikkei sitten muuhun ohjelmaan kutsuttukaan.

Norssin hallinnollinen rehtori Marjut Kleemola piti loistavan puheen nuorille ja käski meikäläisiä vielä viemään puhujanpönttöä koristavat ruusut mennessään. Vein niitä hautausmaalle, johon muun muassa A-luokan rakastettu luokanvalvoja Olli Miettinen on haudattu samoin kuin Sampo Haahtela ja moni muu koulusta mieleen jääneistä opettajista. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän alkaa oma menneisyys kiinnostaa. Jos nyt siitä enää mitään muistaa. Muuten, nyt kun vihreät ovat olleet kovasti esillä mediassa, niin eikö tule ihmeteltyä, miten niiden puoluesihteeri on kuin ilmielävä Olli Miettinen? No siksi, että se on sen poika, Lasse Miettinen. Tosin tietääkseni vain TSYK:istä…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset