marjakrons

Synttärino on YYA-päivä

  • Marja Manun luona YYA-sopimuksen hengessä. Mukana myös Jukka ja Paavo Korhonen.
    Marja Manun luona YYA-sopimuksen hengessä. Mukana myös Jukka ja Paavo Korhonen.

Olen yhtä vanha kuin YYA-sopimus.Kiitos vain kaikille kymmenille FB-kavereille, jotka onnittelitte minua förskottiin 4.4.2017.

Sekoittiko naamakirja niin sanotusti  debetin ja kreditin, vaikka debet oli vuorenvarmasti ikkunan puolella. Nythän se on debit ja kassapäätteessä.

Olen nimittäin päivälleen yhtä vanha kuin YYA-sopimus. Vanhempani asuivat muutaman vuoden radanvarsikaupungissa Kouvolassa, jossa 1948 jännitettiin Moskovasta tulevaa junaa herroineen mukana pumaskat ja propuskat. Äiti veti polttojen (ne olivat silloin tosiaan polttoja, ei mitään luomuhenkisiä supistuksia) välillä synnytyslääkärin kanssa hermostuksissaan pilliklubia. Samalla arvuuttelivat, miten Suomen tulisi käymään.

Hyvinhän se meni, synnyin oikeaoppisesti pää edellä ja YYA-sopimuskin osoittautui tolkun asiakirjaksi. Vuosi vuodelta liputettiin ja juhlittiin aina vain enemmän, kunnes kaikki sitten lopahti 1990-luvun alussa.

En tiedä, kuka trolli tai haamu noita naamakirjatietoja väsää. Olen joka tapauksessa ylpeä syntymäpäivästäni  ja puolueettomana demokratiana tässä on Suomikin pysynyt ihan Kekkosen hengessä. Samaa jatkoi vielä Koivistokin.

Vaikka mistä sen tietää, kuka tässä enää brexitin ja Trumpin jälkeen varsinkaan tulevaisuutta ennustelisi. Nähtäväksi jää, koska Suomen ja Ruotsin armeijat yhdistetään ja molemmat maat pläjäytetään Natoon. Veto päälle: tapahtuuko se ennen kuin Länsimetro kulkee ja Olkiluoto kolmonen tulee valmiiksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat