marjakrons

Musafarssia Taaborinvuorella

  • Karkjärvi, Havisalmi, Degerholm, Tepsa, Ansakorpi ja Pryke irrottelevat Taaborinvuorella, Ellivuorella ja Ypäjällä.
    Karkjärvi, Havisalmi, Degerholm, Tepsa, Ansakorpi ja Pryke irrottelevat Taaborinvuorella, Ellivuorella ja Ypäjällä.

Rehvastelin kavereille, että taas ollaan menossa Taaborinvuorelle. Änkesivät ihmettelemään, että kuka siellä tänä vuonna on Eskona.

 

Mutta vielä ei olllutkaan Kiven vuoro. Taaborinvuorella on pitkin paljon muutakin teatteritoimintaa. Nyt mentiin katsomaan musafarssiksi ristittyä Räminää ja räystäskouruja. Se naurattaa juuri niin kuin kesäteatterin pitääkin. Napakan ohjauksen takana on näyttelijä-ohjaaja Liisa Mustonen.

Esityksen varastaa Mika Tepsa, jonka tyypistä näytelmän kirjoittaja Lotta Ansakorpi onkin ottanut irti kaiken gay-ilottelusta menemättä mauttomuuksiin tai itsestäänselvyyksiin.

Näytelmä kertoo pienen taloyhtiön originelleista asukkaista, jotka päättävät säästää ja tehdä julkisivuremontin itse, vaikkei kaikki käykään kuin Strömsössä. Eli hupaisia kommelluksia on luvassa.

Kun Mika Tepsa kohoaa yleisönsuosikiksi, ovat ansiot yhtä lailla tekstiin sopivassa, mainiossa ylinäyttelemisessä kuin hyvässä laulutaidossa. Tepsan ura alkoi 1990-luvulla playbackeja laulavana drag queeninä. Sen jälkeen ovat tulleet teatteri- ja lauluopinnot, eikä syyttä. Pola Ivanka nousee vielä silloin tällöin lavalle, aina omalla äänellään.

Eivät muutkaan ammattitaitoiset ensemblen jäsenet synnytä myötähäpeää, kuten turhan usein kesätatterissa käy. Lotta Ansakorven ja Veera Degerholmin duetto Jos se voisi olla totta keinussa saa katsojallekin vedet silmiin. Kymenlaaksossa katutaiteestaan ja klovneriastaan tunnettu näyttelijä Thomas Pryke pääsee hänkin irrottelemaan teryleenimiehenä, tosin kultalurexhaalarissaan. Entäpä sitten Lasse Karkjärven upea tilitys koulu- ja kotikiusatusta pikkupojasta, joka partioleirilläkään ei saanut nuotiota syttymään edes bensalla? Kun yleisön nauru ja kyynelet ovat saumattomasti rinnakkain, ovat teatterintekijät onnistuneet.

Lavastus toimii hyvin, vaikka kiertueteatterin keveästä tarpeistosta onkin kysymys. Heinäkuun alussa Ohjelmatoimisto Väliajan tuottama esitys siirtyy Ellivuorelle ja myöhemmin Ypäjälle. Ellivuoreen palataan vielä heinä-elokuun vaihteessa.

Kun kysymys on ammattitaitoisesta tiimistä, olisi ohjelmatoimisto voinut satsata hieman enemmän käsiohjelmaan. Pahitteeksi ei olisi, jos mukana olisi myös luettelo esitetyistä lauluista ja kunnollinen rooliluettelo. Kyllä kesäkomediaakin katsoisi mieluummin, jos heti tietäisi, kuka kukin on. Onneksi sentään säestyksen tuotantoon on panostettu. Tekniikan takana on Juha Seppänen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Vähintään kerran kesässä kesäteatteriin. Näin on vuosia ollut ja monta Kiven näytelmää olen Taaborinvuorella nähnyt. Välillä ollut sateessa ja välillä täydessä paisteessa, muta siellä olosta on jo vuosia. Tänä kesänä sinne menen lasteni ja lastenlasteni kanssa katsomaan Risto Räppääjää heinäkuussa. Odotan kovasti.

Aikanaan Soutustadionilla oli operetteja. Voi, että niitä oli kiva kesäillassa katsella ja kuunnella. Jäin kaipaamaan, voisivat elvyttää.

Suomenlinnassa olin lasten kanssa toissakesänä kesäteatterissa. Viime vuonna jäi vain aikomukseksi.

Mustionlinnan tienoolla on ollut mukavia esityksiä. Katsomossa on usein ollut myös tuttuja näyttelijöitä.

Tänä kesänä kuten monen muunakin vuotena Raaseporin linnan tienoolla esitetään The Sound of Music. Sehän on must. Alkoi jo 22.6.
http://www.visitraseborg.com/fi/ajankohtaista/421-...

Tämän blogin suosituimmat