marjakrons

Enemmän kuin Sherlock, kelpo mies Cumberbatch

  • Ihan tavallinen kansi ja epätavallinen mies.
    Ihan tavallinen kansi ja epätavallinen mies.

Kelpo mies Cumberbatch

 

Nigel Goodall on kirjoittanut henkilökuvan näyttelijä Benedict Cumberbatchista. Ja niin ovelassti, ettei lukija tosiaankaan ymmärrä, onko Cumberbatch itse oikeastaan edes kirjaa nähnyt, saati antanut haastatteluja kirjaa varten.

Tntuu, kuin henkilökuva olisi kirjoitettu median varassa. Saahan julkisuuden henkilöistä kirjoja kirjoittaa, ilman heidän lupaansakin. Vasta jos kirjassa levitettäisiin yksityiselämää loukkaavaa tietoa, olisi henkilökuvan julkaiseminen rangaistavaa.

 

Eikä tässä ole siitä kysymys, ei totisesti. Cumberbatchista tuskin mitään loukkaavaa löytyisikään.Sen täydellisempää ihmistä, suurenmoisempaa näyttelijää, ihanampaa aviopuolisoa tai kelpo ystävää tuskin maa päällään kantaa kuin Cumberbatch…

 

Kirja on ihan mukavaa iltalukemista, jos nyt sattuu pitämään Cumberbatchista. Brittityyliin hehkutetaan Uuden Sherlockin merkitystä Cumberbatchin uran kannalta, vaikka toki hän on parhaimmillaan muissa suurissa elokuvarooleissa: Assangena tai Turingina.

Kirjan parasta antia elokuvafriikille on Charlotte Rasmussenin loppuun laatima elokuvasanasto. Nyt tietää, että mitä tarkoittaa foley, grip, prop tai wrap.Nehän tarkoittavat siis kuvan kanssa samaan tahtiin kulkevia äänitehosteita, koulutettua valo- ja ääniteknikkoa, rekvisiittaa ja kuvausten loppukaronkkaa.

Lähdeluettelo on niin mahtava, että on helppo uskoa kirjan syntyneen  muitten tekemistä jutuista. Mikä siinä, kunhan lähteet mainitaan. Voihan menestyskirjan näilläkin resepteillä tehdä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat