marjakrons

PELASTAKAA MUMMOT surkeilta katusoittajilta

PELASTAKAA MUMMOT ja antakaa rauhaa kaupungilla.

Aamu- ja keskipäivä ovat oivallista aikaa eläkeläiselle hoitaa asioita Helsingin keskustassa.

Kirjastossa tai apteekissa ei tarvitse jonottaa, torilla on olo kuin ulkomailla,  raitiovaunuissa on tilaa ja Stockmannillekin mahtuu saamaan palvelua, vaikka ei etsimäänsä löytäisikään, kuten mikrokupua. Kun niitä ei nyt vaan taloustavaraosastolla ole.

Niinpä niin, keväiset kadut keräävät muitakin liikuskelijoita. ISONUMERO-lehteä kaupataan päällekäyvästi moneen kertaan yhdellä korttelinvälillä ja romanialaiskerjaläiset helisyttelevät kippojaan, onhan heillä siihen EU:n oikeus. Surkuhupaisaa, kun samaan aikaan vaalipömpeleissä luvataan yhtä hyvää ja kahta kaunista: terveyttä, turvaa, työtä ja pienempiä perintöveroja.

Ja kaiken kruunaavat katusoittajat. En nyt tarkoita niitä parhaita, vaan niitä joitten haitarin vingututuksesta ei selvää saa. Kenties se on vain tapa välttää Teosto-maksuja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Helsingin rautatieasemalla todellakin on haitarinsoittaja, usein. Tämä haitarinsoittaja toimii mainiona selityksenä sille miksi haitaria kutsutaan joskus hanuriksi.

Olen joskus ajatellut että katusoitto on miellyttävin kerjäämisen laatu. Siinä kun tehdään jotain. Kyseinen soittaja on antanut vahvan pakotteen mielipiteideni muuttamiseen.

Eräänä päivänä odottelin vaimoani ja jouduin kuuntelemaan kyseistä "soitantaa". Puolen tunnin päästä hermoni olivat niin riekaleina että tunnistin että soittaja vääntää "metsäkukkia" -nimistä kappaletta. Siis sellaisena sovituksena jonka voisi odottaa tulevan ihmiseltä joka ei ole koskaan kuullut kyseistä kappaletta muuta kuin jonkun kerran soittaneena versiona. Sellaisen joka ei hänkään ole koskaan kuullut kyseistä kappaletta.

Mieleeni tuli että koska mukanani sattui olemaan taskulamppu, voisin auttaa ihmistä parantamaan soitantaansa. Voisin aina virheen kohdalla painaa valoa hänen kasvoilleen. Mutta valitettavasti se, että koko ajan tarjoaa lisävalaistusta soittajalle ei ole hyödyllistä. Siksipä sama henkilö soittaa jatkuvasti "metsäkukkia" väärin. Mielenkiintoista on se, että hän sentään konsistentisti soittaa samalla tavalla väärin koko ajan. Itse olisin sinä aikana mitä hän on soittanut kappaletta väärin opetellut soittamaan kappaleen oikin. Siitä huolimatta että en olisi koskaan koskenut haitariin.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Muutama vuosikymmen sitten Helsingissä ei ollut kyseisiä ilmiöitä eikä myöskään kahviloita kovin monta, mutta rappioalkoholisteja makasi siellä täällä.

Suuren tai suurehkon kaupungin kaupunkikuvaan taitaa monenlaiset ilmiöt kuulua, halusi tai ei. Musisointi hieman neutraloi liikenteen ääniä ja siten ehkä jopa parantavat kaupunkimaisemaa.

ISONUMERO-lehdestä löysin kerran hyödyllisen blogiaiheen. Ehkä löydän uudelleenkin. Olen ymmärtänyt, että kyseistä lehteä myydään ihan hyvässä tarkoituksessa.

Tämän blogin suosituimmat