marjakrons

Veteraania vedätetään

 

Sunnuntain Hesarista sai lukea, miten veteraania on taas vedätetty. Hoitovirheestä seurasi neliraajahalvaus. Tapaus on syyteharkinnassa. Sotasankari asuu nyt palvelutalossa Turussa.

 

Turku ei ole kovinkaan veteraanimyönteinen kaupunki, vaikka busseilla pääsevätkin ajamaan ilmaiseksi. Tuskin he mitään liikennetulppia aiheuttavatkaan, muutamat jäljellä olevat sotaveteraanit kulkevat etupäässä invatakseilla.

 

Oma turkulainen isänikin oli 1939-1944 valtion pätkätöissä ulkomaankomennuksella ilman passia. Sen kunniaksi pian 98 vuotta täyttävä, puolisokea, kotona asuva, keppiin turvautuva teräsvaari saa 20 fysioterapiakertaa vuodessa. Siinä kaikki, vaikka veteraanijärjestöjen kassat ovat täynnä, rahastot kasvavat ja sijoitukset tuottavat hyvin. Veteraanijärjestöistä on tullut itseään ruokkivia rahasampoja, joissa henkilökunta voi hyvin. En nyt tarkoita Lotta Svärd -järjestöä, joka kiitettävästi jakaa enemmän kuin saa.

 

Kun isäni ujosti kyseli veteraanien edeskäyvältä, josko hierontaa voisi saada vähän enemmän kuin myönnetyt 20 kertaa, oli vastaus tiukka: ”Ei tipu, kun on vain keppi. Pitäisi olla rollaattori”. Olisihan se äitivainajan jäljiltä vielä jostakin löytynyt.

 

Mutta vielä hullummin asiat olivat Naantalissa. Pari kesää sitten veteraani-isäni halusi pitkästä aikaa nähdä Kultarannan ruusupuutarhan. Ja näkikin, siis sillä näkevällä yhdellä silmällään, vaikka piti maksaa koko maksu. edes eläkeläistaksaa ei tunnettu. Aika kornia, kun kuitenkin pitäisi muistaa, että ilman veteraaneja Kultarannan lipputangossa voisi liehua ihan erivärinen lippu. Saattaisivat ruusupenkitkin pukata punakaalia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Jos lääkärit tahallaan tekevät "hoitovirheitä", tietenkin pitää sellaisesta moittia.

On kuitenkin niin, että jokaisella ihmisellä kehossaan on vain se tietty kestävyytensä. Ei jokainen sairaus tai kehon heikkeneminen tarkoita, että lääkäri olisi syypää.

Olisi parempi mukautua henkilön suhteen siihen tapahtuneeseen ja jatkaa hänestä huolehtimista siitä tilanteesta, mikä on syntynyt tai tapahtunut.