marjakrons

Tukholma kopioi Turun vauvaviikon

  • Wäinö Aaltosen museossa taaperot tutustuivat Hannu Väisäsen värimaailmaan kädestä pitäen.
    Wäinö Aaltosen museossa taaperot tutustuivat Hannu Väisäsen värimaailmaan kädestä pitäen.

Määki Turus ja vauvat kans. Ja Turun vauvat ovat esimerkkinä Tukholmalle.

Samaan aikaan kun Helsingissä määkivät (ja ihan syystä) lastenhoitajat ja lastentarhanopettajat mielenosoituksissa, määkivät Turussa vauvat.

Siellä vietetään koko viikko vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikkoa. Maksuttomia tapahtumia on pitkin viikkoa järjestetty alle kolmivuotiaille mm. pääkirjastossa, Wäinö Aaltosen museossa, Kaupunginteatterissa ja Seikkailupuistossa.

Vauvaviikko järjestetään Turussa jo kymmenettä kertaa molemmilla kotimaisilla.

Mummina ja isotätinä piti tietysti seurata tapahtumia tarkkaan.

Åbo Svenska Teaterissa esiintyi Kansallisoopperan kiertueteatteri, jonka tuottajana on oopperan dramaturgi Juhani Koivisto. Rossinin Sevillan parturista oli tehty puolituntinen versio, joka aikuisellekin antoi paljon hupia. Päiväkotivieraita oli aamupäivisin, ja kahtena iltana lisäksi avoimet yleisöesitykset, jossa mummit olivat enemmistönä. Nuorimmat olivat alle yksivuotiaita, jotka herkeämättä seurasivat tapahtumia.

Esiintyjät ovat vastavalmistuneita freelance –laulajia ja muusikoita. Oopperan juoni kävi selväksi, mutta myös se, miten oopperaa tehdään ja mitä se oikeastaan on. Anna Kontekin hyvin matkalaukkuihin sopivat lavasteet selvensivät asiaa.

Wäino Aaltosen Museon vauvaopastuksilla sukellettiin Hannu Väisäsen maalausten maailmaan, jossa innoittajana on ollut runoilija Anna Ahmatova. Vaikka vauvoille tuskin Ahmatovan maailma aukeaa, ovat Väisäsen värikkäät taulut sinänsä alle kolmivuotiaalle elämys, varsinkin kun voi verhoutua värimaailmaan vaikka sifonkikankailla. Museon työpajassa vauvoilla oli mahdollisuus kokeilla taiteen tekemistä marjoilla ja soseilla. Huh huh, kyllä jälkeä syntyi, varsinkin kun työkaluna on mustikka.

Tukholmasta ovat kulttuuripamput jo käyneet tutustumassa Turun vauvaviikkoon ja aikovat kopioida idean. Hienoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Vauvaviikko??? Etsin päättyvällä viikolla useaan otteeseen menopaikkaa Turussa 2,5 v ja 8 kk lapsillemme, mutta en löytänyt mitään. Kahlasin useaan otteeseen läpi Turun tapahtumakalenterit, mutta ei yhtään mitään järkevää. Ja nyt sitten kerrotaan, että koko viikko oli peräti erityinen "vauvaviikko" ja ympäri kaupunkia oli muka kaikenlaisia tapahtumia.

Tämä ei ole mitenkään yllätys. Turun kaupungin tiedotus on abysmaalisen surkeaa ja erityisesti verkkosivut ovat aivan käsittämättömät.

Aijaa, että olisi jotenkin pitänyt tietää, että Facebookista löytyy "Vauvaviikko"-ryhmä. Jaha, en juuri edes käytä. Jaa että jostain Seikkailupuiston sivun alareunasta löytyy lyhyt maininta, että parina päivänä on jotain ohjelmaa. No ei kovin ihmeelliseltä kuulosta. Ai että kerrottiin radio Auran Aalloilla, no en kuuntele radiota. Olisiko Turun Sanomissa sentään mainittu? No en sitä lue.

Itselleni tuli mieleen vain niinkin typerä ajatus, että katsoin Turun tapahtumakalenterista menovinkkejä lapsiperheille. Menin Tapahtumat-sivulle ja laitoin haun. Valitsin kohderyhmäksi "lapsiperheet". Koko viikolle löytyi kaksi tapahtumaa: Kuralan kylämäessä Taitotiistait, mikä ei juuri lohduttanut viikonloppuna, sekä "Öljyvärikuvia Luostarinmäellä." Ei kuulosta kovin lapsiperhejutulta. Vauvaviikosta ei yhtään mitään.

Tämän blogin suosituimmat