marjakrons

Pollarien sopupeliä oli ennenkin

Rikospollaria epäillään sopupelistä ja lahjusten vastaanotosta.

Muistellaanpa menneitä, koska rikos (jos sitä olikaan) on joka tapauksessa vanhentunut. Poliisi ja turva-ala ovat maailman tehneet yhteistyötä, ja tuskin ilmaiseksi.

Ennen nettejä ja chatteja, (siis so yesterday eli  1990-luvulla)  entinen tyttö haki seuraa Wanhan Maestron naistentansseista. Kerran vaatteisiin tarttui rikospollari, joka vei ensitreffeille keskiyöllä Rikosmuseoon Ratakadulle. Romanttista tutustua Haapojan luurangon, puukkojen, puntarien ja myrkkypullojen vieressä! 

Yleensä Maestron saaliit olivat eronneita tai karanneita peräkammarin poikia ja niin varmasti silloinkin, romanssi kun kuihtui ennen kuin alkoikaan.  Mitä väliä,  miesseurahan oli kuin ratikka: jos yksi meni, toinen tuli vähän ajan päästä.

Seuraavan kerran entinen tyttö törmäsi rikospollariin firman hississä. Työnantajan seinänaapuriksi  oli muuttanut turvallisuusalan firma, jonka ovia tuttu pollari paukutteli silloin tällöin, aina luimussa, syyllisen näköisenä mutta kuitenkin tervehtien.

Tähän asti, siis parikymmentä vuotta, on ihmetyttänyt, että mitä syyllisyyttä siinä nyt piti tuntea? Kai sitä hississä voi häpeilemättä tervehtiä entistä pintapuolista tuttavuutta? Vai oliko naapurin turvafirmassa jotain hassusti? Jokaisessa naisessa piilevä sisäinen dekkari heräsi.

  - Konsultointia, konsultointia vaan, puhisi rikospollarimme vastaukseksi jos silloin, yli 20 vuotta sitten.  No nythän se selvisi.  Sitähän se Aarniokin tietysti on tehnyt, konsultoinnut vaan, uskokaa tai älkää...

Ja sitten ihan vakavasti: nyt pitäisi keskustelussa erottaa kaksi asiaa: pikkurötöstelijöiden katsominen sormien läpi, jotta isommat rikolliset saadaan kiinni ja se, että ehkä poliiisikin on vain ihminen ja ottanut vastaan lahjuksia, ja ruokahalu on kasvanut syödessä? No, onneksi tuli tämä Ailus, saatiin uutta päiviteltävää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat