*

marjakrons

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskunta

Nykyajan isänpäivän viettoa ja yllätyslahjoja

Sateenkaariperheiden  sukupuolineutraali yhteiskunta sekä vapautunut yliseksuaalinen ilmapiiri tuovat uutta ilmettä ja ilmaisua sekä  yllättävää lahjavalikoimaa  isukkien juhlapäivään.                                                                  &n

Somekeskustelu yhteiskunnallisena vaikuttamisena

Olen nähnyt Puheenvuoro-palstalla ilmeisellä ammattitaidolla ja huolellisesti kirjoitettuja blogeja, jotka eivät ole näyttäneet kiinnostavan ketään. Vaikkapa yksinkertaisesti siksi, että teksti on liian pitkä ja/tai monimutkainen, jotta kukaan jaksaa lukea sitä alusta loppuun ajatuksella. Kuitenkin Twitterissä ja muualla mediassa olen törmännyt kommentteihin, joiden mukaan ”professoreiden pitäisi olla enemmässä määrin julkisuudessa läsnä osallistumassa yhteiskunnalliseen keskusteluun, ottamassa kantaa asiantuntemuksemme mukaisiin kysymyksiin”.

Yhteiskuntatieteiden tarkoitus

Yllättäen Yuval Harari toteaa uudessa kirjassaan HOMO DEUS(2017) saman minkä totesin kuvassani yllä vuonna 2002. Yhteiskuntatieteet ovat oppimisjärjestelmiä, joiden "teorioiden" on tarkoitus muuttaa ihmisten ja ihmisryhmien käyttäytymistä yhteiskunnassa. Tuollaiset teoriat eivät ole pysyviä toisin kuin luonnonlait.

Harari: 

"Työ tyhmää rakastaa"

 

Otsikko on venäläinen sananlasku.

 

Itsekään en ole koskaan ymmärtänyt kova työnteon ilosanomaa. Mielestäni asia menee ennemminkin näin:

1. Varmista, että olet varmastikin tekemässä oikeaa asiaa. Ahkerointi väärän asian parissa on vähintäänkin turhaa ja joskus jopa vahingollista. 

2. Tee se mahdollisimman fiksusti.

3. Tee työtäsi kohtuuden rajoissa. Välillä joutuu tietystikin juoksemaan ja stressaamaan, mutta enimmäkseen työn tulisi olla vain kohtuullisesti kuormittavaa.

Tasa-arvo

TASA-ARVO

Ihmiset liehuttavat sateenkaarilippuja torinkulmalla. Suomalaiset potkivat maahanmuuttajat mieluusti omiin maihinsa. Mustapukuiset soturit räjäyttävät Lähi-idässä noin kaksituhatta vuotta vanhan temppelin. Maailmalla on kuusikymmentämiljoonaa pakolaista. Islamin uskoa tulkitsevassa Sharia-laissa homoudesta rangaistaan kuolemalla. Epäoikeudenmukaisuutta kokevat ihmiset haluavat murtautua kristillisyyden pyhiin rakenteisiin, tehdä miehen ja naisen välisestä avioliitosta mahdollisen kaikille halukkaille.

Luottamus


Mitä sinulle on luottamus?

Tiede - yhteiskunta - etiikka

Eräässä mielessä yhteiskuntatieteet eivät ole tieteitä, vaan oppimisjärjestelmiä (kuva). Onnistuessaan vaikuttamaan ne muuntuvat ei-kumuloituvasti. Käsitteellisesti taiteet ovat etiikan teknologiaa.

Tiede, yhteiskunta ja etiikka

Luonnontieteet tutkivat pysyvää, yhteiskuntatieteet muutettavissa olevaa, etiikka merkitystä. Teknologiat rakentavat artefakteja matematiikka yhtenä niistä. Pseudotieteet huijaavat ihmisiä uskotellen, että on muka jotakin mitä ei ole. Uskonnot rakentevat maagisia pilvilinnoja.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä