marjakrons

Kaikki blogit puheenaiheesta Youtube

Välineestä irtautumisen aika

Tänä päivänä todellisia tähtiä on varmastikin yhtä harvassa kuin ennenkin, mutta tähteyden syntymekanismit ovat aivan erilaiset kuin vaikkapa silloin, kun Marilyn Monroe tai Elvis syntyivät tähteyteensä. Heillä oli käytössään väline ja heidän oli tämän välineen kautta tuotava esiin sellaista erikoislaatuisuutta, ettei sitä voinut kukaan missään toistaa. Jäljitella ja imitoida, mutta ei tuottaa samanlaisena uudelleen. Massakulttuurin keskellä he olivat jotain poikkeuksellista.

 

Netti tappoi television

En muista, milloin lopetin TV:n katselun, se vain jäi pois hiljalleen tarpeettomana ja turhan hankalana. Kai siitä lopullisesta luopumisesta on jo yli pari vuotta, mutta eroprosessi alkoi lähes parikymmentä vuotta sitten ensimmäisen tietokoneen TV-kortin myötä.

 

Ei mitään uutta auringon alla.

 

Palautetta YLE Areenan päivitetystä mediasoittimesta jäähyväistunnelmissa?

Ensinnäkin hienoa, että se on päivitetty. Nopeusvaihtoehdot eivät kuitenkaan ole kovin käyttökelpoisia. Toinen ehkä vain vähemmistöä harmittava asia on alkukielisen tekstityksen puute varsinkin englanninkielisissä ohjelmissa.

Oppijoiden yhteisöt

Elämänkerrat ovat joskus varsin kiehtovia. Löysin TED:stä erään, joka jo nimensäkin puolesta tuntui sopivan minulle, The nerd's guide to learning everything online.  Kerään alle avainkohtia.

04:57

Oy Yleisötapahtuma Ab

Tämä blogaus on oman ajatuksen jatkoa Tubemyrskylle ja yritys puida hieman omia ajatuksiani yritysmaailman ja harrastustapahtumien yhteiseloon, hyvässä tai pahassa. Avaan aluksi kontekstina vähän omaa taustaa. Olen toiminut satojen eri kokoisten kulttuuri- ja harrastustapahtumien vapaaehtoishommissa n. 20 vuoden ajan, kattaen lähestulkoon joka tehtävän. Pienimmät tapahtumat ovat olleet yleensä kunnan toimijoiden järjestämiä muutaman kymmenen hengen tempauksia, suurimmat yhdistysvetoisia joissa uniikkien kävijöidenkin määrä on ollut viisinumeroinen.

Tehokas varoitus?

Tsekissä sijaitsevassa Mikulovissa juodaan paljon viiniä. Sen verran paljon, että siihen liittyy myös esteettisiä ongelmia. Hotelli Marcinčákin johtaja Petr Marcinčák kyllästyi niin kertakaikisesti julkisiin virtsaajiin, että teetti oheisen varoitustaulun: jos pissaat täällä sinusta tulee maailmankuulu.

Julkaise syötteitä