marjakrons

Vielä sisällissodasta nyt Lahdessa

Kerroin muutama viikko sitten Urajärven Nuoriseuran kunnianhimoisesta ja onnistuneesta esityksestä, jossa kerrottiin sisällissodan vaiheista Asikkalassa.

Nyi oli vuorossa Hollolan Nuorisoseura, joka esittää Lahden Kaupunginmuseon pihalla edelleen Timo Taulon ohjaamaa ja kirjoittamaa sisällissotaan liittyvää tarinaa Punaiset ruusukkeet. Suomen historia ja sisällissota ovat viitekehys, ja sitä personoidaan kahden nuoren rakkaustarinalla.

Totuutta valotettiin aidoilla aikalaiskirjeillä, lasten nälällä ja nuorten naisten, melkein tyttöjä vielä, aatteellisella uskolla parempaan.

Taulo on tosiaan ihmemies saamaan joukot liikkeelle. Näyttämöllä on kymmeniä henkilöitä yhtä aikaa ja rytmi pelaa koko ajan – myös lapsinäytteljöiden kanssa. Hienon käsiohjelman on tehnyt Jenni Uosukainen. Sen soisi kuluvan kaikkien lahtelaisten käsissä. Aikaa on jo sisällissodan päivistä se verran, että kuumimmat tunteet ovat viilentyneet ja toisaalta nuoret tuskin edes tietävät, miten vakavista asioista oli kysymys.

 Ja sokerina pohjalla:  tietysti nuoriseuralla on katettuna kohtuuhintaiset väliaikakahvit kartanon saliin, jossa tarjoilu pelasi loistavasti.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MikkoLehtinen1 kuva
Mikko Lehtinen

Samaa mieltä, Punaiset Ruusukkeet on loistava kesäteatterielämys, Lahden Ainopuistossa. Kävimme perheenä su iltanäytöksessä. Harmi, että koko näytöksen ajan sateli vettä, se hieman verotti elämystä. Näyttelijät eivät antaneet sateen haitata - kaikki vetivät kovalla asenteella, lapset myös!

Tämän blogin suosituimmat