marjakrons

Savonlinnan on sateessakin käymisen väärtti

  • Jukka Rintala palvelee asiakkaita näyttelyssään ja aikoo viipyä vielä Savonlinnan balettifestarien ajan.
    Jukka Rintala palvelee asiakkaita näyttelyssään ja aikoo viipyä vielä Savonlinnan balettifestarien ajan.

Savonlinna sateessa

 

Olen käynyt Savonlinnassa kohta neljäkymmentä vuotta lähes joka kesä. On satanut ja paistanut,mutta koskaan ei tällaista hirmusäätä ole siunaantunut.

Sadekuuroja tuli ja ilma oli kylmä kuin lokakuussa. Mutta eipä tuo haitannut taiteellisia elämyksiä. Näin oopperajuhlien kesän vihonviimeisen esityksen, Vincenzo Bellinin Puritaanit, jonka linnaan oli tuonut Madridin ooppera.

Arvostelijat ovat jo ehtineet käyttää kaikki mahdolliset superlatiivit, joten ei siitä se enempää. Täysipainoinen, hieno esitys, bel cantoa ihanimmillaan.

Kuuntelin etukäteen Youtubesta Rooman oopperan version vuodelta 1969, jossa lauloivat mm. Mirella Freni ja Luciano Pavarotti.  Eivätkä Madridin laululintuset, Maria José Moreno ja Francesco Demuro kyll yhtään esikuvilleen hävinneet. Edes sateen tiukka ropina katokseen ei häirinnyt Evelino Pidòn  johtamista.

Kyllä kannatti palella ja kastua. Elämys on aina elämys.

Se vain jäi ihmetyttämäänm että katomossaa oli viimeisenä iltana aika paljon tyhjää tilaa. Yritin udella henkilökunnalta, että miten kesä on taloudellisesti sujunut, mutta eihän siihen vastausta saanut. Ja kun vielä muistaa, että  kesän budjettia on varmaan myös verottanut Bolshoin vierailu kahdella oopperalla, ei voi kuin toivoa parasta.

_ _ _

Savonlinna lötrtsyineen ja taidenäyttelyineen oli entisen laisensa. Upea  näyttelykokononaisuus löytyi esimerkiksi Taito Shopista Puistokadulta. Jukka Rintala esitteli Kesän Hetki -näyttelyssä henkilökohtaisesti upeita luomuksiaan ja tarjolla oli paljon muutakin pientä kivaa tuliaisiksi vietävää. Rintalan näyttely jatkuu vielä balettijuhlaan asti eli toista viikkoa.

    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat