marjakrons

Vielä Kotkasta

  • Vielä Kotkasta

 

Ensiksi: kiitos, kun huomasitte pianovirheeni. Johanna Kuula on siis oikeasti  KUUVA, hieno komedienne. Anteeksi – vaikka Kuula ja Kuuva ovatkin kyllä molemmat hyviä musiikkinimiä.

Sain myös lukijapostia kirjoittamastani  Neljäntienristeyksen esittelystä. Moittijani kysyi, mitä aihetta näytelmä käsittelee, jota  sukupolvineutraalin sukupolven on vaikea käsittää.

Suomessa homoseksuaalisuuden kriminalisointi kumottiin 1971 j vasta 1981 se poistettiin virallisesta tautiluokituksesta. Vuonna 1999 kehotuskielto kumottiin ja hetero- sekä homoseksin ikärajat yhtenäistettiin. Sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan 1.3.2017. Jo vuoden 2000 perustuslakiuudistus sisälsi syrjintäkiellon ja yhdenvertaisuuden lain edessä. Perustuslaki koskee myös transseksualismia. (Makuasia sitten, tehdäänkö kallis ja monta operaatiota vaativa sukupuolenvaihdos Kela-korvauksilla samaan aikaan, kun Lastensairaalalle täytyy kerätä rahaa hyväntekeväisyystempauksilla…)

 Neljäntienristeys toimii kuten elokuva, kirjallisuus tai televisioviihde parhaimmillaan: herättää lukijan/katsojan myötäelämään ja kenties hyväksymään helpommin monimuotoisen seksuaalisuuden ja parisuhteet kaikissa muodoissaan. Neljäntienristeyksen Onni, Tanskalaisen tytön Lili Elbe, Imitation Game –elokuvan Alan Turing kertovat varmasti nykyiselle sukupuolineutraalille nuorisolle karua historiaa siitä, miten ahdistaviin raameihin seksuaalisuus aikanaan on ahdettu yhteisöjen ja yhteiskunnan taholta.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat