*

marjakrons

Raha rulettaa hauskasti Heinolassa

 Nyt kyllä kannattaa havahtua ja varata lippu Heinolan Kesäteatteriin, ennen kuin on liian myöhäistä. Jos ensi-iltayleisön naurukuoro ja väliaplodit mitään todistavat, kysymyksessä on taas loppuunmyyty kultakimpale. Kaupungin ylläpitämän teatterin laadukas linja pitää.

Ilmasta rahaa –farssi kertoo melkein meistä kaikista eli siitä, miten sosiaaliturvaa voi lypsää, kun byrokratia rulettaa. Nokkelan Michael Cooneyn brittifarssin on suomentanut nasevasti Tiina Puumalainen. Näyttämölle sen on sovittanut ja ohjannut Jaakko Saariluoma. Teeveestä tuttua kasvoa ei kylmiltään uskoisi myös ohjaajaksi, mutta sitä hän on, isolla Oolla. Esitys sujuu hengästyttävällä vauhdilla hupaisasta kommelluksesta toiseen ovet paukkuen, raput kolisten ja ikkunat helisten.

Esityksen loistokkuus pohjaa tietysti myös miehitykseen.  Heinolan Kesäteatteri on myös Helsingin Kaupunginteatterin vakioitu ja armoitettu kesänäyttämö: Pertti Sveholm, Risto Kaskilahti, Pekka Strang ja Sampo Sarkola ovat moniosaajia, venyvät draamasta farssiin miten vain. Jaana Saarinen ja Eero Saarinen ovat tuttuja komediastaroja ja lupaava Pihla Penttinen sijoittaa pelleilynsä juuri tälle näyttamölle. Mikä Nelosen uutisankkurin ylilyönteinä herätti joskus vähän myötähäpeää, on nyt ylivoimaista taitoa. Sitä esittävät tietysti myös Milka Ahlroth, Sari Puumalainen ja Ilmari Saarelainen. niin että miehitys on ykkösketjua.

Rahasta teatteri on muutenkin viime aikoina taas löytänyt paljon hauskaa. Kasallisteatterissa rahaa tuli ovista ja ikkunoista, Turun Ruotsalaisen Teatterin kiertuemenestys oli Dario Fon klassikko Vi belar inte ja Porin kesässä tehdään samma på finska. Helsingin kaupunginteatterissa Pekka Strang vedätti Huijarin muistiinpanoilla ja ensi syksynä siellä vedättävät naiset Pikavoitolla. Tuleva musikaalikin, Miten menestyä vaivatta liike-elämässä kertoo hyväntuulisesti rahan mahdista. Kaikki kunnia vakavalle, julistavalle aateteatterille, mutta ihan yhtä hyvä keino tökkiä yhteiskuntaa on huumori. Ja varsinkin se Farssi. Heinolan Kesäteatterista lähtee hymy huulilla, mutta ajatuksia päässä. Anna mennä, pidä hauskaa ja kerro kaverillekin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset