marjakrons

Marimekko ja H&M

  • Vssemmnpuoleinen maksaa kymmenen kertaa niin paljon kuin mekko oikealla. Mallit ilmestyivät kauppoihin suurn piirtein samaan aikaan, eli kuka inspiroitui kenestä?
    Vssemmnpuoleinen maksaa kymmenen kertaa niin paljon kuin mekko oikealla. Mallit ilmestyivät kauppoihin suurn piirtein samaan aikaan, eli kuka inspiroitui kenestä?

Nehän tekivät sen jo!

Ruotsalainen Anna Teurnell napattiin Henkkamaukasta Marimekon taiteelliseksi johtajaksi.

Malliston pitäisi nyt muuttua toimitusjohtaja Mika Ihamuotilan mukaan ulkomaisia asiakkaita kiinnostavaksi. Mutta hetkinen, nehän ovat tehneet sen jo!

Ostin vuosi-pari sitten Marimekon valkopilkullisen trikoomekon. Vähän sen jälkeen löysin toisen lähes samanlaisen, valmistaja H&M. Hintaero oli kymmenkertainen: toinen mekko maksoi 9,95, toinen satasen pintaan. Eroa ei selitä edes materiaali: Marimekko on pellavaneulosta, halpismekko 95-prosenttisesti puuvillaa terästettynä elastaanilla, mikä saa sen käyttäytymään hyvin. Halpismekossa on lisäksi istutettu hiha, joka peittää allit paremmin (ja vaatii ylimääräisen työvaiheen), kun Marimekossa on yksinkertainen, avonaisempi holkkihiha. Molemmat ovat yhtä mukavia käytössä vaikka yöpaituleina, mutta Marimekon hoito-ohje on työläämpi.

Panen siis toivoni tähän Teurnelliin ja haluaisin sanoa suorat sanat seuraavassa yhtiökokouksessa, jos ääneen pääsen. Toivottavasti Marimekkoon saadaan uusia, toimivia ja samalla eettisiä materiaaleja. Ja toivottavasti ilmastonmuutoskin otetaan vakavasti. Vain todellinen trendipelle suostuu enää ostamaan sateelta suojattavan kankaisen Marikassin, joita itsepintaisesti pidetään mallistossa vuosikymmenet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Oikeanpuoleinen on chiippi tramp-malli. Pornokkaan lavea nuorisomuodikas kaula-aukko. Klassisesta rintainpeittelystä saa maksaa kovan hinnan. Lopulta kaikki on vain miesten juonittelua.

Periaatteessa masentaa kaikki trenditoimistolähtöinen unifikaatio, eniveis. Jos ne/ Ternell ymmärtäisivät vielä segmenttien päälle tällaista ei tarvitsisi katsella.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Onhan ne siis ymmärtävinään, mutta en pidä sellaisesta maailmasta, jossa kaikki on niin ennalta säädettyä, että tyypittelyksi riittää rintojen näkyvyyden aste.

Tämän blogin suosituimmat